Media en pers

Op 25 april 2017 gaf ik voor Happy Days een workshop "Lenteschoonmaak in huis en hoofd" in Haarlem. 

 Naar aanleiding daarvan verscheen onderstaand persbericht.

Ook ouderen in de ban van de opruim-hype!
Wereldwijd zijn de opruimboeken niet aan te slepen. Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe heeft al 7 miljoen boeken verkocht die gaan over de Magie van het opruimen. Een trend die nu ook is overgeslagen naar Nederland en juist 65 plussers in de ban heeft. ‘Ik heb me jarenlang geërgerd aan de volle zolder. Er stonden nog zoveel spullen van de kinderen. Ooit een keer wil ik kleiner gaan wonen en dan wil ik niet dat mijn kinderen het moeten opruimen. Ik wilde het zelf doen’ aldus de 72 jarige Hetty Vogels. Ze heeft de boeken van Marie Kondo gelezen en is aan de slag gegaan.
Opruimen is vaak een enorme klus: na eindeloos uitstel-gedrag toch met tegenzin er tegen aan. Toch ervaren velen die de hype volgen, het als een absolute bevrijding. ‘Het is zo lekker om lege kasten te hebben.’  Niet voor niets dat een opgeruimd huis, ook een opgeruimde geest geeft.
‘Veel spullen heb ik weggeven aan goede doelen. Dozen vol heb ik teruggegeven aan de kinderen. Die waren er in eerste instantie niet zo blij mee,’ lacht de Haarlemse. ‘Maar ze zijn wel heel trots en blij dat ik het allemaal zelf heb gedaan en dat ik ze er straks niet mee hoef lastig te vallen.’
Voor mensen die opruimen moeilijk vinden, is er ook professionele hulp in te schakelen bij Professional Organizers. Astrid van der Peet heeft haar eigen opruim consultancy en helpt klanten door het hele land. ‘De meeste vragen die ik krijg, zijn van ouderen die kleiner willen gaan wonen. Of mensen waarbij de partner is overleden, die het heel moeilijk vinden om afstand te doen van spullen.’ Een professional organizer is ook een beetje een psycholoog. ‘Je luistert naar verhalen en probeert te doorgronden waarom sommigen zo moeilijk afstand kunnen doen van spullen.’

Voor meer informatie over Happy Days zie: http://www.happydaysnederland.com/workshop/lenteschoonmaak-huis-hoofd/
http://www.happydaysnederland.com/2017/04/06/zolder-zooi-kinderen-kom-op-25-april/


Als aspirant-lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) volg ik alle ontwikkelingen op mijn vakgebied. De professional organizers van de NBPO begeleiden en adviseren personen die meer structuur en overzicht in tijd en ruimte willen hebben, zodat zij zich met meer plezier, rust en ontspanning kunnen richten op dagelijkse activiteiten. Kijk naar deze filmpjes met uitleg over wat een professional organizer precies voor werk doet.

Klik hier om de video af te spelen Klik hier om de video af te spelen

 

Dia Filmhuis Bussum

Het Filmhuis in Bussum vertoont de komende maanden mijn promotiedia!

De  situatie op de eerste foto laat zien dat het enorm kan oplopen met spullen in de woonkamer. Er is geen overzicht meer: veel te veel spullen, niet hygiënisch, kamer is niet meer leefbaar. Dat veroorzaakt veel stress en maakt ongelukkig.

Als professional organizer help ik u met ontspullen. Dan komt er weer ruimte in het hoofd en in de kamer voor dingen die blij en gelukkig maken.

Voor   Na