Professional Organizer Astrid van der Peet


The Art of Organizing is opgericht door Astrid van der Peet in 't Gooi, gediplomeerd Professional Organizer. Zij volgde haar opleiding bij Organizing Works, gecertificeerd en erkend door het CRKBO.  Ook is zij aspirant-lid van de NBPO, Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers. Zie verder mijn profiel op de website NBPO.

Daarnaast volgde Astrid van der Peet uiteenlopende opleidingen zoals over congres- en evenementenorganisatie, maar ook diverse vakgerichte cursussen zoals kunstgeschiedenis, (interieur)styling en vormgeving.
Onlangs volgde zij een basistraining over Hoarding (verzameldwang of problematisch verzamelen).

Astrid heeft jarenlang gewerkt als managementassistente en als regiomanager kunst en antiek. Zij heeft veel expertise, ervaring en vaardigheden opgedaan zodat zij als professional organizer de volgende diensten professioneel en enthousiast voor u kan verzorgen en regelen:

 

Thuis-organizer

Begeleiden van mensen bij het organiseren van het huishouden, spullen of administratie (zie ook mijn webpagina Een opgeruimd huis)

Het gebeurt regelmatig en vaak ongemerkt dat het huis in de loop der tijd dichtslibt met allerlei spullen. Het kan gaan om  spullen van uzelf, van uw kinderen die het huis uit zijn of van een ex-partner. Regelmatig ergert u zich aan de veelheid van spullen, maar de moed zinkt u in de schoenen bij de gedachte om eens flink op te ruimen. Toch is dat hetgene wat u zeer zal helpen om een opgeruimd gemoed te hebben binnenshuis. Ik kan u helpen om dit te bereiken. 

 

Senioren-organizer: begeleiden bij het (re)organiseren van het huis(houden), de zelfredzaamheid en de nalatenschap

Op oudere leeftijd valt het soms helemaal niet mee om het huishouden goed uit te voeren. U weet niet waar te beginnen, u raakt dingen kwijt, verliest het overzicht. Bij al dit soort gevallen kan ik helpen om structuur aan te brengen, waardoor u weer kunt genieten van de spullen om u heen. Ook kan ik allerlei regelwerk uitvoeren, zoals het invullen van formulieren.

Een bijzondere situtaie is een verhuizing. Ik kan bij verhuizing u veel werk uit handen nemen. Voor ouderen geldt soms een speciale situatie. Ze hebben bijvoorbeeld geen kinderen die hen daarbij kunnen helpen, of ze willen hun kinderen er niet mee lastig vallen.

Zie ook mijn webpagina Orde op zaken na levensgebeurtenis

 

Werkplek-organizer

Begeleiden bij het organiseren van de werkplek, (digitale) documenten, e-mail en archief. Het organiseren van uw werkplek, kantoor of praktijkruimte, doe ik graag zodat u minder stress en tijdverlies heeft, ruimte krijgt voor nieuwe klussen en meer productieve uren kunt draaien. Kortom: u ervaart een hogere kwaliteit van werken, meer arbeidsproductiviteit en waarschijnlijk meer arbeidsvreugde.

lees meer op de webpagina Werkplek op orde)

  

Verhuis-organizer

Begeleiden bij het voorbereiden, plannen en organiseren van verhuizingen. 

Zo heb ik onlangs een oudere dame in Amsterdam geholpen, in het hart van de Jordaan. Zij verhuisde van een groot huis naar een klein appartement. Samen met haar heb ik het hele huis opgeruimd, van de zolder tot begane grond, samen hebben we uitgezocht wat meegaat in de verhuizing en wat niet.  Er moeten vooral geen overbodige spullen de verhuiswagen in! Overbodige spullen gaan of naar het afvalstation, Kringloop of een goed doel en sommige waardevolle spullen gingen in de verkoop. Zo is iedereen blij, de oudere dame want zij heeft geen familie die haar kan helpen en zelf kan ze dit niet doen, het goede doel is natuurlijk blij maar ik ben ook blij omdat ik het leuk en dankbaar werk vind om te doen.

 
 Opruimcoach

Als opruimcoach kan ik u helpen en begeleiden bij het voorkomen van nieuwe onoverzichtelijke situaties. Ik spreek met u doelen af en leer u praktische vaardigheden die u eenvoudig kunt toepassen in uw dagelijkse leefsituatie. Het gevolg is dat een eenmaal opgeruimde situatie gehandhaafd blijft.

 

Astrid: “Het mooie van mijn werk als professional organizer is het persoonlijke contact met mensen, het samen aan de slag gaan. De voldoening als de klus is geklaard, de opluchting van mensen als de rust en ruimte in hun woon- en werkomgeving is teruggekeerd; dan is mijn missie geslaagd!”